Nightflash R120

Nightflash R120

  • Find rav med UV lygte
  • Vejer kun 65 gram
  • Perfekt til at have i lommen

199,- DKK

UV lygte – hvad bruger man den til?

En UV lygte har i mange år kun været brugt af politiet, vagter og banker, da det ultraviolette lys får blod, urin og ægte pengesedler til at lyse med et fluorescerende lys. Med andre ord, har det tidligere været forbeholdt professionelle at eje en UV lygte, der sender de elektromagnetiske stråler ud. 

I de senere år er det dog blevet et brugbart værktøj for rav-entusiaster og ravjægere, der bruger deres ravlygte til at lede mere effektivt efter “havets guld”. Når man lyser med de 395 nm hen ad stranden, peger ravjægerne hurtigt deres fund ud blandt sten, skaller og tang på stranden. 

Ravlygte med UV LED-pærer

Når du skal vælge din ravlygte, inden du skal på jagt, på nogle af Danmarks 7300 kilometer kyststrækning, er det vigtigt at have det rette udstyr. Med 395 nm lyser R120 med UVA-stråler, der gør, at man kan spotte ravet blandt andet opskyl på stranden. 

Denne ravlygte har 12 LED-pærer, der giver et fokuseret lys på jorden. De ultraviolette stråler lyser op til 50 meter frem i klart vejr og du kan dermed se ravet på en god afstand foran dig. Ønsker du et bredere overblik over bredden, tilbyder vi også R510 og R1000, der har flere LED-pærer og dermed dækker et større område. 

Praktisk og effektiv UV lommelygte

Hvis du går aftenture på stranden, er R120 den perfekte kompagnon til turen. Denne ravlygte er med sine 9,8 centimeter og 65 gram lille og praktisk til at have i lommen på en tur langs vandet. Trods den lille størrelse, er R120 modstandsdygtig over for sand og vand, da den samtidig er IP44 godkendt. 

LED-pærerne gør, at ravlygten er meget energieffektiv og R120 kan holde strøm i op til 8 timer, alt efter brug, med 3 almindelige AAA-batterier. Der er således grundlag for mange fine fund på strandene omkring Danmark.