Nightflash R510

Nightflash R510

  • Stort overblik med 51 LED-pærer
  • Støv- og spuletæt
  • Kraftigt UV lys

299,- DKK

LED ravlygte til eventyr på stranden

Ravjagt er i stigende grad en populær hobby og det er naturligvis vigtigt at have det rette udstyr til sin hobby. R510 er et eksemplarisk bud på et stykke udstyr, hvor kvaliteten er i top, hårdført og samtidig lavet i lette materialer, der gør R510 praktisk at have med på aftenture på stranden. 

Denne UV lygte er lavet af de bedste materialer, nemlig letvægtsaluminium, der kan holde til slag og snavs, samtidig med at der ikke er grund til bekymring over et regnskyl eller at tabe den i vandkanten, da R510 med sin IP54-certificering er godkendt til at være støv- og spuletæt. 

R510 kører på almindelige AA-batterier og holder, på grund af de energieffektive LED-dioder, strøm i op til 8 timer alt efter brug. Det betyder lange og hyggelige stunder på stranden, med bagenden i vejret og snuden mod jorden, for at finde de små stykker “guld”. 

Lad UV lygten lyse stranden op

De 51 LED-dioder lyser med 395 nanometer og dækker dermed et bredt område af jorden. Det giver et smukt billede ud over stranden, der lyser op i fluorescerende lys. Med et UV lys, ser stranden helt anderledes ud, da de elektromagnetiske stråler fungerer anderledes end en almindelig lommelygte. 

Rav indeholder fluorescens der gør, at det lyser under ultraviolet stråling. Ravet, eller rettere fluorescensen, absorberer den energi, der kommer fra det ultraviolette lys og det giver et kraftigt lysende udtryk i mørket. Det kræver dog en ravlygte, der lyser med specielle bølgelængder, som vi ikke kan se med det blotte øje, at se dette fænomen – men det er netop dét, R510, og vores andre ravlygter, gør. 

Gå på ravjagt på det rette tidspunkt

Mange går på ravjagt med gode intentioner og leder midt på dagen, om sommeren, hvor de har fri. Det kan dog være svært at se forskel på rav og almindelige sten, når solen står højt på himlen, ligesom vi i Danmark i højere grad har efterårs- og vinterstorme. Det er netop efter et godt og kraftigt blæsevejr at ravet er blevet slynget fra havbunden og op på bredden. 

Derfor anbefaler vi, hvis du skal have de bedste chancer for at finde rav, at du går på ravjagt om aftenen, en tør efterårs- eller vinteraften efter en storm. På den måde, er “havets guld” blevet skyllet op på stranden og gemmer sig blandt sten, skaller eller – og det er der ikke mange, der ved – i tangdyngerne.